Coolen Alterno ziet achterstand verder groeien

By | 25 februari 2017

De volleybalsters van Coolen Alterno kenden zaterdagavond een valse start aan de wedstrijdenreeks in de kampioenspoule. De Apeldoornsen gingen in eigen hal met 0-3 onderuit tegen Springendal-Set Up ’65, de nummer twee van de reguliere competitie.

In punten uitgedrukt was het verschil tussen beide ploegen miniem. Toch bleef de thuisploeg in elk speldeel aan de verkeerde kant van de score. Setstanden: 22-25, 24-26, 21-25.

In plaats van de achterstand in te lopen waarmee ze aan de kampioenspoule begonnen en de hoger geëindigde ploegen vanaf het eerste moment in de nek te hijgen, bedraagt de achterstand op Springendal-Set Up ’65 na één speeldag al zes punten. Het is weliswaar niet onmogelijk om die kloof in de resterende negen duels nog te dichten, de landskampioen van 2014 maakte het er voor zichzelf niet makkelijker op.

Woensdagavond mogen de Apeldoornse volleybalsters uit bij Flynth Flamingo’s Activia proberen de weg naar herstel in te slaan. Winnen is noodzakelijk. Een tweede nederlaag betekent dat Alterno’s rol in de kampioenspoule nagenoeg uitgespeeld zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *