Duitse humor: in Wehen begonnen de weeën

By | 27 februari 2017

Vandaag 8 jaar geleden

Zeg nooit dat Duitsers geen humor hebben. Het tegendeel is waar. SV Wehen Wiesbaden vormt het levende bewijs. De geboorteplek van jolijt en Gemütlichkeit!

De stad in Hessen huisvest niet alleen het Bundeskriminalamt, zeg maar de Duitse FBI. Ze heeft ook een eigen profvoetbalclub. Anno 2017 dobbert de SVW rond in de onderste regionen van de 3.Liga. Acht jaar geleden is de club zowaar actief op het één na hoogste niveau. Voorwaar geen misselijke prestatie.

Het is in alle opzichten lachen geblazen wanneer ik op een vrijdagavond met Tom de kraker tegen SC Freiburg bezoek. Alleen al de naam van het stadion werkt behoorlijk op de lachspieren: de Brita Arena! Maar goed, Duitsers geven voetbalvelden vandaag de dag al gauw de naam arena.

Het meest grappige tref ik voor aanvang van de wedstrijd aan in de fancaravan. Hoezo inventief met woorden? Mini-shirtjes met de opdruk Mit Wehen fing alles an. Nederlands vertaling: met weeën begon alles. Geweldig toch. Verzin het maar. Je moet er maar op komen.

Behalve dat het leuk verzonnen is, is er ook nog eens geen woord van gelogen.

27 februari 2009 Wiesbaden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *