Go Ahead Eagles mist afwerker tegen Vitesse

By | 27 februari 2017

Go Ahead Eagles was zondagmiddag niet opgewassen tegen Vitesse. Op het loodzware veld van de Adelaarshorst gaven de Arnhemmers de thuisploeg een lesje in doelgerichtheid. Na 90 minuten stonden de cijfers 1-3 op het scorebord.

Go Ahead Eagles liet het in de eerste helft liggen. Dreiging was er volop. Het gevaar kwam met name vanaf de rechter flank. Jarchinio Antonia was de Arnhemse verdedigers daar meermaals te snel af. Het haperde andermaal aan de eindpass en de afwerking. Sam Hendriks, Elvis Manu en Antonia zelf wisten Eloy Room in de Vitesse-goal niet te passeren

De voorsprong voor Vitesse kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Na bijna een half uur zeilde een hoge bal van Kevin Diks het strafschopgebied in. Fischer verloor het kopduel van Leerdam. De tussen Schenk en Ritzmaier instaande Van Wolfwinkel troefde beide Eagles-verdedigers af, bracht het speeltuig met zijn rechter voet onder controle en gaf Zwarthoed het nakijken.

Na zeven minuten in de tweede helft verdubbelde Navarone Foor de voorsprong voor de Gelderse gasten. De voormalige NEC’er mocht vanaf de rand van het strafschopgebied ongehinderd de hoek uitzoeken. Daarmee was de wedstrijd feitelijk gespeeld. Met de 0-3 in de 80e minuut als een misschien wel logisch vervolg. Een knappe individuele actie van Milot Rashica. Vitesse’s mooiste van de middag. Crowleys eretreffer betekende een beloning voor zijn sterke optreden. De Eagles-goal viel veel te laat om Vitesse nog verder in verlegenheid te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *