Go Ahead Eagles verliest Ritzmaier en aansluiting

By | 12 maart 2017

Hoewel de zondagse wedstrijden in de Eredivisie nog moeten worden gespeeld kent het weekend voor Go Ahead Eagles nu al een dramatisch verloop. De Deventenaren verloren zaterdagavond zelf op eigen veld met 1-3 van PSV, ze zagen bovendien de winnende concurrenten ADO en Excelsior passeren op de ranglijst. Tot overmaat van ramp brak Marcel Ritzmaier bij een botsing met Perreiro een arm. De Oostenrijker zal zodoende niet inzetbaar zijn in de cruciale weken die volgen .

Rochdi Achenteh veroorzaakte kort voor rust een strafschop. Ritzmaiers vervanger trok in een onbezonnen actie Davy Pröpper aan het shirt, waarna Siem de Jong PSV vanaf elf meter op voorsprong zette. Extra wrang voor de thuisploeg was dat Elvis Manu een minuut eerder aan de andere kant van het veld de 1-0 voor Go Ahead Eagles op zijn schoen had. Jeroen Zoet lag echter hinderlijk in de weg.

Drie minuten na rust viel de gelijkmaker. Manu rondde een door Sam Hendriks en Daniel Crowley opgezette aanval doeltreffend af. Vijf minuten later claimde Go Ahead Eagles een penalty toen Isimat-Marin Manu op de rand van het strafschopgebied aantikte. Scheidsrechter Kevin Blom wuifde de smeekbede hautain weg. Manu heet immers geen Neymar of Suárez…

Doelpunten van Luuk de Jong (61.) en Andres Guardado (85.) bezorgden de landskampioen voor 9.752 toeschouwers de volle buit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *