Van het gebruikelijke laken een pak in Zwolle

By | 16 maart 2017

Vandaag 3 jaar geleden

Voor Go Ahead Eagles valt in Zwolle doorgaans weinig te halen. Het is meestal hetzelfde liedje. De noodtoestand wordt afgekondigd. Een heleboel heisa. Draken van wedstrijden. Met de verkeerde winnaar.De IJsselderby van drie jaar geleden vormt daarop geen uitzondering. Aan de Zwolse Ceintuurbaan is het van het gebruikelijke laken een pak.

Wie puur naar de kale cijfers kijkt, kan zeggen dat deze editie van de Overijsselse burenruzie voor Go Ahead Eagles enkele minuten te lang duurt. In beide speelhelften incasseert de ploeg van trainer Foeke Booy in het IJsseldelta stadion een tegengoal in de extra tijd. Daarmee is de 2-0 nederlaag grotendeels verklaard.

Het had anders kunnen lopen als… Ja, inderdaad. Als Jop van der Linden de trekker vanaf elf meter wat zorgvuldiger had overgehaald, was het misschien wel heel anders gelopen. Helaas pindakaas. Jop laat in de 64e minuut de uitgelezen kans op de gelijkmaker onbenut. Diederik Boer keert de inzet.