PEC drukt Go Ahead Eagles dieper in de zorgen

By | 19 maart 2017

Go Ahead Eagles heeft de altijd beladen IJsselderby niet aangegrepen om z’n positie op de Eredivisieranglijst te verbeteren. Sterker nog: door de 1-3 zege in de Aderlaarshorst drukte PEC Zwolle de buren uit Deventer nóg dieper in de zorgen.

De thuisploeg kende een bliksemstart. Al in de derde minuut passeerde Pedro Chirivella Mickey van der Hart. Op aangeven van Elvis Manu – het enige goede wat de aanvaller deed in de 79 minuten die hij op het veld stond – werkte de Spanjaard de razendsnelle 1-0 binnen. De Adelaarshorst ontplofte. Die euforie hield slechts kort aan. Zo snel als het op voorsprong kwam, zo snel raakte Go Ahead Eagles de voorsprong ook al weer kwijt. In de vijfde minuut was Queensy Menig zowel Sander Fischer als keeper Theo Zwarthoed te snel af om de gelijkmaker binnen te schuiven.

Gaandeweg de tweede helft werden de bezoekers steeds dreigender. Zwarthoed wist inzetten van Mokthar (55.), Menig (62.) en Saymak (67.) onschadelijk te maken. Zeven minuten voor het einde moest de Volendamse sluitpost alsnog capituleren. Django Warmerdam kon onbelemmerd opkomen op de linker vleugel en plaatste de bal onhoudbaar langs Zwarthoed in de rechter benedenhoek. Toen Daniel Crowley vier minuten later na een hoekschop op Ryan Thomas botste, wees scheidsrechter Makkelie naar de stip. Bram van Polen benutte de strafschop en bepaalde de eindstand op 1-3.

Stand aan de staart van de Eredivisie na zondag: 15. Excelsior 27-24, 16. Roda JC 27-23, 17. ADO Den Haag 27-22, 18. Go Ahead Eagles 27-20.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *