Voetbalsfeer opsnuiven in het Almere van Engeland

By | 20 maart 2017

Vandaag 7 jaar geleden

We mogen Milton Keynes gerust het Almere van Engeland noemen. Veel polders zijn er niet te vinden in Buckinghamshire, maar evenals z’n Nederlandse evenknie werd MK een halve eeuw geleden uit de klei getrokken. Gelegen tussen Londen en Birmingham biedt de nieuwe stad tegenwoordig onderdak aan meer dan 250.000 mensen. Met evenals in Almere ongetwijfeld veel import uit de grote steden.

Zelfs de plaatselijke profvoetbalclub hebben ze van elders gehaald. Milton Keynes Dons is een voortzetting van Wimbledon FC. Tot onvrede van de oorspronkelijke Dons-supporters, die hun club later opnieuw oprichtten, wordt het hele boeltje in 2004 vanuit zuidwest-Londen verhuisd naar het Engelse Almere. Na drie jaar gespeeld te hebben in het nationale hockeystadion nemen The Dons hun intrek in het fonkelnieuwe stadiumMK. Niet erg origineel, maar ja, zo’n nieuw stadion moet ook een naam hebben.

Voor de gezelligheid hoef je er niet naartoe te gaan, ervaar ik zeven jaar geleden tijdens mijn bezoek aan de wedstrijd MK Dons tegen Southampton in de Coca Cola League 1. Alles komt vrij kil over. Die moderne stadions lijken allemaal op elkaar. Qua comfort onderscheidt het MK stadion zich wel in positieve zin van de meeste andere football grounds. De toeschouwers zitten er perfect. De ruime stoelen zouden in een willekeurige bioscoop of schouwburg niet misstaan. Het Almeerse Yanmar stadion, het voormalige Mitshubishi Forklift stadion, kan er een voorbeeld aan nemen.

20 maart 2010 Milton Keynes

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *