Verslaggever schaft rubbertjes met clublogo aan

By | 7 april 2017

Vandaag 27 jaar geleden

Op de dag van de vriendschappelijke interland tussen Engeland en Nederland in 1988 maak ik van de gelegenheid gebruik om samen met de toenmalige Oranje-watcher van de Persuniekranten in Londen enkele voetbalstadions af te gaan. De oude Den, het toenmalige stadion van Millwall, is één van de grounds waar we naartoe hoppen.

In het hok dat dienst doet als fanshop ontdekt Apeldoorns meest prominente nieuwsjager van dat moment dat er rubbers verkocht worden. Ofwel condooms. Die moet hij absoluut hebben. Een condoom met het clublogo van de meest beruchte club van de Engelse hoofdstad. Hij ziet het al helemaal zitten. Met zó’n origineel cadeautje kan hij thuiskomen.

Dat een rubber in de Engelse taal niet alleen dient ter preventie, weet onze taalvirtuoos niet. Pas bij het afrekenen dringt dat tot hem door. In plaats van de beoogde kapotjes met Millwall-logo neemt hij enigszins beteuterd twee stukjes gum in ontvangst. Een rubber blijkt namelijk ook een gummetje te zijn, zo luidt de belangrijkste les van die gedenkwaardige dag.

Als ik ruim twee jaar terugkeer aan de Cold Blow Lane in de achterstandswijk New Cross om er The Lions te horen brullen tegen Manchester City, komt de herinnering aan de aankoop van globetrotter Thannhauser vanzelfsprekend boven. An unforgettable memory

7 april 1990 Londen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *