Rode kaart leidt nederlaag Go Ahead Eagles in

By | 9 april 2017

Go Ahead Eagles heeft zaterdagavond alvast kunnen wennen aan het niveau van de arbitrage in de Jupiler League. Met elf tegen elf kost het de hekkensluiter al de grootst mogelijke moeite zich staande te houden in Eredivisieduels. Met tien tegen twaalf is het helemaal onbegonnen werk.

De op z’n zachtst gezegd nogal dubieuze rode kaart van scheidsrechter Edwin van de Graaf voor Elvis Manu leidde niet alleen de 1-4 nederlaag van Go Ahead Eagles tegen Heracles in, – erger nog – het brengt degradatie voor de Deventenaren opnieuw een stap dichterbij.

Zag Van de Graaf na zeven minuten een overduidelijke handsbal van Heraclied Samuel Armenteros in het eigen strafschopgebied door de vingers. Vijf minuten later kregen de Almeloërs op hun beurt wel een strafschop toen Kuwas de bal op de schouder van de doellijn staande Elvis Manu schoot. Of die beslissing de thuisploeg nog niet genoeg dupeerde, kreeg Manu tot overmaat van de ramp de rode kaart voorgehouden. Bruns benutte de strafschop. Al na dertien minuten speelde Go Ahead Eagles zo een verloren wedstrijd die het absoluut had moeten winnen om nog enig uitzicht te houden op handhaving.

Het vervolg verliep rampzalig voor het overgebleven tiental uit Deventer. Na 21 minuten hadden Armenteros en Peterson de voorsprong van Heracles al verhoogd tot 0-3. Daniel Crowley scoorde in de 22e minuut fraai tegen een bracht Go Ahead Eagles weer een klein beetje hoop. Kort voor rust nam Sander Fischer Gosens over de knie en ging de bal andermaal op de stip. Armenteros liet Zwarthoed voor de elfde keer dit seizoen vanaf elf meter kansloos. Einde oefening. De tweede helft had evengoed schriftelijk afgedaan kunnen worden.

Met een opmerkelijk stukje huisvlijt uitten de B-Side-supporters gedurende de tweede helft tegen hun onvrede over het cruciale moment dat het duel besliste. Op een in allerijl gefabriceerd spandoek vroeg de boze Eagles-aanhang zich af: Waarom rood. Met de spreekkoren waarop de ontstemde klanten van Van de Graafs moeder de scheidsrechter trakteerden, gaf het thuispubliek z’n gemoedstoestand als extra toegift bovendien op minder vleiende wijze weer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *