FCV Dender EH een naam die klinkt als een klok

By | 14 april 2017

Vandaag 10 jaar geleden

Denderleeuw. Alleen de naam al. Zo’n plaatsnaam moet toch haast wel een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefenen op iedereen die z’n nieuwsgierigheid moeilijk kan bedwingen. In Denderleeuw moet je geweest zijn, al is het maar  eens in je leven…

Zo’n 25 kilometer ten westen van de ring van Brussel. Een kleine 40 kilometer ten zuidoosten van Gent. In Oost-Vlaanderen. Ik geef toe dat ik Denderleeuw waarschijnlijk voor eeuwig en altijd links had laten liggen wanneer ze er niet op een redelijk niveau tegen een bal aan zouden trappen. Tien jaar geleden staat FCV Dender EH op punt van promoveren naar (zonder ‘de’) eerste klasse. Een mooie aanleiding om er eens naartoe te denderen.

FCV Dender EH ook al zo’n prachtige naam. Een samensmelting van KFC Denderleeuw en Verbroedering Denderhoutem. Mooier vind je ze nauwelijks. En als dan ook nog eens het roemruchte R. Union SG op bezoek komt, zijn alle ingrediënten paraat voor een smakelijke voetbalmiddag in wat dan nog het Florent Beeckman stadion heet. ‘Meester’ Beeckman, wie kent ‘m niet? Een van de oprichters van KFC Denderleeuw.

Sinds 2011 draagt de Denderleeuwse voetbaltempel overigens de naam van André van Roy, volgens de officiële website anno 2017 nog altijd algemeen voorzitter van de club. In het Van Roystadion is ook de Gemeentelijke feestzaal Lindeveld gevestigd. Altijd goed om te weten.

14 april 2007 Denderleeuw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *