Go Ahead Eagles nadrukkelijk het haasje met Pasen

By | 16 april 2017

Go Ahead Eagles was op Eerste Paasdag in Tilburg eens te meer het haasje. De 2-0 nederlaag bij Willem II hebben de kansen van de hekkensluiter van de Eredivisie om de degradatiedans te ontspringen opnieuw verder doen slinken. Alleen een wonder lijkt de manschappen van interim-coach Robert Maaskant nog te kunnen redden.

Tweeënzeventig minuten hielden de Deventenaren op Eerste Paasdag stand in het Tilburgse Koning Willem II stadion alvorens invaller Fran Sol de eerste tik uitdeelde. Tien minuten later besliste Jari Schuurman, eerder dit seizoen ook in Deventer al trefzeker, de wedstrijd definitief in Tilburgs voordeel.

Go Ahead Eagles-trainer Robert Maaskant had wederom het recht zich te beklagen over de arbitrage. Scheidsrechter Manschot wuifde in de tweede helft twee strafschopwaardige situaties rond respectievelijk Pedro Cirivella en Sam Hendriks weg. Daar tegenover stond dat de leidsman in de beginfase een treffer van Willem II onterecht wegens buitenspel afkeurde.

Met nog drie duels voor de boeg – inclusief een uitwedstrijd bij Ajax – moet Go Ahead Eagles een achterstand van vijf punten op Sparta en/of NEC goedmaken om via een achterdeurtje alsnog de nacompetitie te bereiken.