Gekweld door heimwee naar Santiago de Cuba

By | 17 april 2017

Vandaag 8 jaar geleden

Mi Tierra. Mijn aarde. Mijn land. Mijn grond. De gevoelvolle manier waarop Gloria Estefan haar Cubaanse vaderland bezingt, doet ook bij niet-Cubanen die het land ooit hebben bezocht een sterk gevoel van heimwee opkomen.

Het is inmiddels al weer acht jaar geleden dat ik er voor de tot dusverre laatste keer heb rond gewandeld. Billboards verwijzen destijds in Santiago de Cuba naar de 50e verjaardag van de ‘triomf van de Revolutie’. Iedereen mag van de politieke situatie denken wat hij wil, het verandert weinig aan het warme gevoel dat land en mensen losmaken. Niet alleen bij Gloria Estefan en de ballingen in het rijk van Donald Trump brandt een sterk verlangen om terug te keren…

17 april 2009 Santiago de Cuba

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *