WSV/Shoepimp heeft handhaving in eigen hand

By | 21 april 2017

De kans dat er in Apeldoorn ook in het seizoen 2017-2018 eredivisiezaalvoetbal wordt gespeeld, is sinds vrijdagavond flink toegenomen. Door een 8-5 overwinning schoot WSV/Shoepimp hekkensluiter FCK De Hommel naar de eerste divisie en kan het de eigen handhaving op het hoogste niveau geheel op eigen kracht bewerkstelligen.

Een overwinning of een gelijkspel tegen FCK De Hommel volstond voor de nummer voorlaatst al op voorhand om rechtstreekse degradatie af te wenden. Door nederlagen van ZVV Eindhoven (na vrijdagavond 18 punten), TPP Rotterdam (19 punten) en HV Veerhuys (20 punten) hebben coach Anouar Tighadouini en zijn mannen (20 punten) nu zowaar de mogelijkheid de nacompetitie te ontlopen.

Na de voorlaatste speeldag hebben de Apeldoorners het helemaal in eigen hand om het debuutjaar op het hoogste niveau boven de rode streep af te sluiten. Winst op de afsluitende speeldag in Gouda bij het al veilige GZV Watergras (23 punten) betekent dat WSV/Shoepimp zich hoe dan ook verzekert van een tweede seizoen in ’s lands eliteklasse.

Geheel WSV-eigen maakten de Apeldoorners het vrijdagavond in de volle Mheenhal erg spannend. Tot vier keer toe moesten Makhkouhi c.s. een achterstand ongedaan maken. Met nog 1 minuut en 34 seconden op de klok bezegelde Reza Ngarigota met zijn gelijkmaker tot 5-5 het lot van de tegenstander. Nogmaals Ngarigota, Samir Makhouki en Cihan Özcan voerden de score in de slotminuut zelfs op tot 8-5. Jordy Woertman, Rachid Bouchalab en Mo Bendadi (twee) waren voordien al trefzeker geweest voor de thuisploeg.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *