Capaciteit clubstadionnetje volstaat voor Fortuna

By | 22 april 2017

Vandaag 12 jaar geleden

Hoewel in Düsseldorf de eigentijdse LTU Arena in januari 2005 de deuren opent, werkt de lokale voetbalgrootmacht Fortuna in het seizoen 2004-2005 z’n thuisduels af in het heimische Paul-Janes-Stadion.

De bijna 55.000 toeschouwers tellende opvolger van het aloude Rheinstadion voldoet aan alle eisen voor het spelen van topvoetbal. Een topclub herbergt de Landeshaupstadt van Nordrhein-Westfalen twaalf jaar geleden echter niet. De Duitse landskampioen van het dubieuze jaar 1933 is 72 jaar later afgezakt naar de Regionalliga, destijds de op twee na hoogste speelklasse. Qua capaciteit overstijgt de nieuwe stedelijke sporttempel de toeschouwersaantallen van die drittklassigen Fortunen derhalve ruimschoots.

De hoofdmacht van Fortuna werkt daarom z’n duels af op het eigen Vereinsgelände in Düsseldorf-Flingern. Op de rechter Rijnoever enkele kilometers ten oosten van de vermaarde Altstadt en de al even beroemde (de Köngigsallee) kan de club uitstekend uit de voeten. Het is een stuk goedkoper dan voortdurend te moeten uitwijken. En bovendien gemoedelijker.

Het in de schaduw van de hoge schoorsteen van de plaatselijke vuilverbranding gelegen het stadionnetje biedt plaats aan meer dan 7.000 toeschouwers. Méér publiek komt er in die dagen aan de Flinger Broich sowieso zelden kijken.

22 april 2005 Düsseldorf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *