Northampton Town schotelt magere kost voor

By | 27 april 2017

Vandaag 10 jaar geleden

Wie in het Verenigd Koninkrijk met de trein reist, neemt de vertragingen op de koop toe. Zeker in Londen is het met het weekend in het aantocht op de grote stations bijna altijd prijs. Hoewel het op minder dan 100 kilometer van de hoofdstad ligt, is het een hele onderneming op een vrijdagmiddag vanaf Euston naar Northampton te komen. Maar met een beetje opontonthoud kom ik uitendelijk waar ik wezen wil.

Grote foto’s van rugbyers, voetballers en cricketers sieren de stationsuitgang van de grootste stad van Northamptonshire. Kunnen we in de Sportstad Apeldoorn nog wat van leren. Iedereen die aankomt wordt welkom geheten in het Home of the Saints. De plaatselijke heiligen blijken de rugbyhelden te zijn. Hun home, genaamd Franklins Gardens, passeer ik op weg naar Sixfields. Zo heet de thuisbasis van The Cobblers, de locale voetbalclub: Northampton Town.

De wedstrijd tegen Huddersfield Town in de First Division gaat nergens meer om. Dat is te merken aan wat ik voorgeschoteld krijg. Voor een stadionnetje waarin de liefhebbers zich tevreden moeten stellen met Pukka Pies en andere vettigheid, dat in de catacomben gretig aftrek vindt, is het wel erg magere kost.

27 april 2007 Northampton

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *