Tussen Berg en Bos: Integriteit

By | 3 mei 2017

Houdt dat aanhoudende gezeur van die wijkraden in Apeldorp-West over de vermeende verkeersoverlast bij de Apenheul nou nooit eens op? Namens wie praten die wijkraadbestuurders eigenlijk? Ik woon al meer dan vijftig jaar in Orden, maar ik kan me niet herinneren dat ik ooit in de gelegenheid ben gesteld om vertegenwoordigers voor een wijkraad te kiezen. In al die jaren heb ik in mijn omgeving ook nog nooit iemand gesproken met klachten over al dat verkeer waar ‘wij’ in onze buurt kennelijk zo onder gebukt gaan.

Dat al jaren durende gemekker komt slechts uit één bepaalde hoek. Telkens weer aangewakkerd door hun vaste spreekbuis, een nabij de plek des onheils woonachtige Stentor-verslaggever.

Een zekere meneer Rijpma meet zich maar zo het recht toe om ongevraagd belangen van buurtbewoners te behartigen, eigenhandig verkeersstromen te willen regelen en zelfs naar de Raad van State te stappen. Waar haalt zo iemand in vredesnaam de arrogantie vandaan? Wie heeft deze meneer daartoe een mandaat verleend?

Voor zover dit soort elitaire clubjes in welke vorm dan ook subsidies ontvangen, wordt het zo langzamerhand niet eens de hoogste tijd dat die worden stopgezet? Opdoeken de hele handel. Kan niemand de overlast van die zelfbenoemde buurtbaasjes eens een halt toe roepen?

Voor het geval het ze het ‘bij ons’ niet bevalt, is het voor dit soort verongelijkte wereldverbeteraars raadzamer om te verhuizen naar Jeruzalem. Gewoon oppleuren, zoals onze alom geliefde minister-president dat zo mooi zegt. De verkeerssituatie is in de hoofdstad van Israël hoogst waarschijnlijk een stuk minder explosief dan op de Laan van Spitsbergen of de J.C. Wilslaan. Bovendien staat er een muur waar beroepsklagers 24 uur per dag hun ongerief kwijt kunnen.

Wanneer ik in onze lokale editie van het Algemeen Dagblad na lang speuren tussen alle schokkende berichten uit Ermelo, Zwolle of Schubbekutteveen iets over Apeldorp ontdek, gaat het wel verdacht vaak over alle apenstreken van die nare automobilisten in Berg en Bos. Gebeurt er verder werkelijk niets anders meer in ons fraaie dorp? Ik zou bijna gaan denken dat deze en gene hele andere belangen nastreven. Eigen belangen vooral. En ach, personen in kwestie kennende, verbaast me dat niets. Is het nou juist fraaie journalistiek dat de verslaggever in kwestie de verantwoordelijke wethouder publiekelijk ter verantwoording roept? Of moet ik het misschien toch eerder bedenkelijk noemen? Beschamend?

Voor de goede orde lijkt het me daarom verstandiger om bij deze tragikomedie het woord integriteit maar voor eens en altijd achterwege te laten.

© RK

4 gedachten over “Tussen Berg en Bos: Integriteit

 1. Wim van Beek.

  Beste schrijver

  Ben het niet altijd met je teksten eens. Maar in dit geval heb je groot gelijk. En waar klagen ze over.
  Een auto die verkeerd staat op de Asselsestraat of Jachtlaan.

  Groet en succes met alle bezoekers van onze attracties in Apeldoorn

 2. Jan ten Hove

  Beste Rob.
  Ik ben het helemaal met je eens. Ik vrees alleen dat mensen met een dergelijk ego niet voor rede vatbaar zijn. Goed dat je het toch maar eens verwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *