Eurofighters Schalke op weg naar onsterfelijkheid

By | 7 mei 2017

Vandaag 20 jaar geleden

Wir schlugen Roda,

Wir schlugen Trabzon,

Wir schlugen Brügge sowieso,

Valencia, Teneriffa,

Inter Mailand, das war ‘ne Show!

Twintig jaar geleden alweer. De spelers die later bekendheid krijgen onder de naam Eurofighters, zetten een eerste stap naar onsterfelijkheid. In het uit z’n voegen barstende Parkstadion wint Schalke 04 de eerste finalewedstrijd om de UEFA Cup met 1-0 van Inter. Twee weken later bij de return in Milaan gaat de pot definitief mee in den Pott. Yves Eigenrauch stelt Ronaldo – de toen nog slanke Braziliaan – op buiten gevecht en krijgt de bijnaam Ruhrpott Maradona. Huub Stevens verdient zijn nominatie tot Schalkes Jahrhundert Trainer.

O wie war das Schön!

7 mei 1997 Gelsenkirchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *