Gratis weekend Berlijn dankzij Duitse voetbalbond

By | 11 mei 2017

Vandaag 15 jaar geleden

Voor het tweede achtereenvolgende jaar zie ik Schalke 04 in 2002 de DFB Pokal winnen. Met dank aan de Duitse voetbalbond beleef ik een geheel gratis weekend Berlijn.

Bij Schalke 04 grijp ik als seizoenkaarthouder naast kaarten voor de eindstrijd om de Duitse voetbalbeker tegen Bayer Leverkusen. De DFB maakt dat meer dan goed. Mijn aanvraag bij de Duitse voetbalbond levert me liefst vier finalekaarten op. Eentje voor mezelf. Eentje voor De Kleef. En twee om voor een leuk prijsje van de hand te doen …

Dat lukt aardig, mag ik gerust zeggen. Op de Kurfürstendamm vang ik 250 euro. Meer dan het achtvoudige van wat ik er zelf voor betaald heb. Het dekt mijn reis- en verblijfskosten. Mooiere weken beleef je niet zo vaak. Drie dagen nadat ik in De Kuip heb mogen meemaken hoe Feyenoord ten koste van onze zwartgele vrienden uit Lüdenscheid de UEFA Cup verovert, maakt Schalke het feest helemaal compleet. Het wint met 4-2 van de Champions League-finalist van dat jaar uit Leverkusen.

Der Pott bleibt ein Schalker! En dat wordt na afloop in het Olympiastadion groots gevierd door de spelers en de circa 45.000 aanwezige Schalke-fans. Het blijft nog lang onrustig in Berlijn…

11 mei 2002 Berlijn

 

2 gedachten over “Gratis weekend Berlijn dankzij Duitse voetbalbond

 1. sudtribune

  ……2002
  was tevens de laatste keer voor scheisse 04
  15 jaar geleden ’tjonge ’tjonge

  1. Rob Kruitbosch Bericht auteur

   Dietrich, ken je klassiekers. In 2011 heeft Klaas-Jan S04 hoogst persoonlijk aan de Pokalsieg geholpen. Da’s pas 6 jaar geleden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *