AGOVV ontsnapt op de valreep aan nacompetitie

By | 13 mei 2017

Eind goed al goed op sportpark Berg en Bos. AGOVV heeft zich op de laatste speeldag weten te handhaven in de tweede klasse. Door een 4-1 overwinning op Scherpenzeel deden de Blauwen zaterdagmiddag op eigen veld wat ze moesten doen. Door verlies van Unicum ontsnapten de Apeldoorners in extremis zelfs aan de bevreesde nacompetitie.

Het was na afloop nog een aantal minuten wachten op het verlossende nieuws vanuit Lelystad. Zelden zal een boodschap van speaker Rene Hulshoff met zoveel opluchting en blijdschap zijn begroet. Doordat Unicum in de Lelystadse derby tegen Lelystad ’67 in de slotfase onderuit ging, passeerde AGOVV haar concurrent op de valreep op de ranglijst en bleef zodoende boven de rode streep.

De elf van trainer Jerry Cooke rekende zelf af met Scherpenzeel. Ondanks dat het weinig kansen weggaf, had AGOVV het moeilijk in het eerste bedrijf. De 1-0 van Marco Bosz in 34e minuut zorgde voor wat lucht. De voorsprong werd echter zeven minuten later al weer teniet gedaan door de gelijkmaker van Ceyar. AGOVV liet zich door dit dompertje niet van de wijs brengen. Yuri Brentjens (64.), Marco Bosz (69.) en invaller Lars Hoekman (75.) hielpen de thuisclub na rust aan de 4-1 zege, die zoals later zou blijken volstond voor het klassebehoud.

VIOS redde het niet. De 3-1 zege in hun afsluitende duel tegen VVOP kon niet verhinderen dat de Vaassenaren uit de tweede klasse G degradeerden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *