Zege bij ZAC brengt AGOVV naar finale tegen Epe

By | 15 mei 2017

Vandaag 29 jaar geleden

Het jaar 1988 staat te boek als een onvergetelijk voetbaljaar. PSV wint de Europa Cup voor landskampioenen. Ajax gaat in de finale van de Europa Cup voor bekerwinnaars nipt onderuit tegen een sterk Nederlands getint KV Mechelen. Absoluut hoogtepunt is natuurlijk de Europese titel van het Nederlands elftal.

De Blauwen voorzien in dat jaar het lokale amateurvoetbal in Apeldoorn van veel kleur. Onder leiding van no nonense-trainer Dick Mulderij stijgt AGOVV tot grote hoogten in de tweede klasse B.  Met keeper Gerard Brouwer, Ronald Bouwmeester,  aanvoerder Frans Beekers, Mike Mulder, Jaap Bijsterbosch, Eric van Bruggen, Peter Bosch, de Duitse terriër Jürgen Schefczyk, André Klein, Patrick Patty, Ramon Kramer, John Slijkhuis en Roel Rouwenhorst beschikt de oud-prof over een uitgebalanceerde mix van routine en aanstormend talent.

Met SV Epe levert AGOVV een verwoed gevecht om het kampioenschap. Door een overwinning bij ZAC sleept Mulderij’s keurkorps op de laatste speeldag van het seizoen 1987-1988 een beslissingsduel om de titel én promotie naar de eerste klasse uit het vuur. Die zwaarbevochten 2-3 zege aan de boorden van de IJssel leidt zes dagen later tot een legendarische finale. Iedereen die er destijds op het terrein van Robur et Velocitas bij is geweest, herinnert het zich 29 jaar later nog als de dag van gisteren.

15 mei 1988 Zwolle

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *