Penaltyreeks levert csv Apeldoorn districtsbeker op

By | 20 mei 2017

Een onvergetelijk seizoen was het al, maar csv Apeldoorn heeft er nu ook iets tastbaars aan over gehouden. Op eigen veld sleepte de Apeldoornse Hoofdklasser zaterdagmiddag de districtsbeker in de wacht. Nadat csv en Sparta Nijkerk elkaar in 120 minuten voetbal met 2-2 in evenwicht hielden, viel de noodzakelijk geworden strafschoppenserie in Apeldoorns voordeel uit.

Het moest van heel diep komen bij het team van trainer Peter Boeve. Al na elf minuten stond het 0-2 achter. Ali Alkan (7.) en Janic Makizodila (11.) gaven Patrick Jansen het nakijken. In het begin van de tweede helft maakte csv Apeldoorn door Maarten Boeve (53.) en Richard van Schooten (57.) de achterstand ongedaan. Omdat de 2-2 score zowel na 90 minuten als twee keer vijftien minuten verlenging gehandhaafd bleef, moesten strafschoppen de finale beslissen.

In de penaltyreeks hielden Joost Krijns, Steven van Es, Richard van Beek, Jesse Hartgers en Richard van Schooten ieder hun zenuwen in bedwang en scoorden vanaf de stip. De niet voor het eerst dit seizoen uitblinkende csv-doelman Patrick Jansen, die gedurende de 120 voorgaande minuten al bij enkele gelegenheden een derde Nijkerker doelpunt voorkomen had, stopte de eerste Sparta-penalty. Het maakte het Apeldoornse succes compleet. Csv Apeldoorn winnaar districtsbeker Oost 2017!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *