Met de Franse slag de derde helft in bij Sochaux

By | 21 mei 2017

Vandaag 12 jaar geleden

’s Middags in het idyllische Breisgau naar SC Freiburg tegen Schalke 04, daarna meteen door naar Frankrijk voor een avondje in de League 1. Een ritje van slechts 120 kilometer. De match tussen Sochaux en FC Nantes begint pas om kwart voor negen. Geen enkel probleem om tijdig de aftrap te halen.

Er valt die avond in het Stade Bonal maar één ding tegen: de wedstrijd! Die is bar en boos. Het ‘randgebeuren’ spreekt beduidend meer tot de verbeelding. Allereerst de Braziliaanse danseressen die voor aanvang een show weggeven op het plein voor het stadion. Van het geschud met de welgevormde bilpartijen vallen de ogen van de toekijkers bijna uit de kassen…

Het écht zware geschut wordt bewaard tot ná het laatste fluitsignaal. Supporters van beide clubs gaan met de Franse slag de derde helft in! Nadat gefrustreerde fans van de in degradatienood verkerende bezoekers uit Bretagne uit hun vak breken en de achtervolging inzetten op hun éigen spelers, staan er in no time ook enkele tientallen fans van de thuisclub op het veld. Het leidt tot wilde achtervolgingen op het gras. Het oogt vrij kolderiek. Iedereen zit achter elkaar aan. Sochaliens, Nantais én stewards in oranje jassen. Onderwijl wordt er over en weer flink geslagen en geschopt.

Het kost de ordebewaarders veel moeite en tijd om de orde weer te herstellen. Een saaie voetbalavond kent dankzij dit staaltje onvervalst amusement een onverwacht en opwindend slot.

21 mei 2005 Montbéliard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *