Verlenging duurt te lang voor csv Apeldoorn

By | 24 mei 2017

In de reguliere speeltijd kreeg csv Apeldoorn tot twee keer toe het deksel op de neus in de extra tijd. In de verlenging was de pijp definitief leeg en bezegelde derdedivisionist SteDoCo met liefst 5-2 het lot van de onfortuinlijke bezoekers. Voetballen kan soms onrechtvaardig zijn.

De winnaar van de districtsbeker Oost reisde dinsdagavond met een 2-2 gelijkspel uit de heenwedstrijd in de achterzak naar de nummer zestien van de Derde divisie Zaterdag. Aan weinig viel te merken dat csv Apeldoorn drie dagen eerder tot op de bodem had moeten gaan in de ‘Cup final’ tegen Sparta Nijkerk. Na 22 minuten kopte Maarten Boeve een voorzet van Rob Diderik doeltreffend achter SteDoCo-keeper Ritchie Steinmann: 0-1. De solide opererende Apeldoorners hielden de thuisploeg uitstekend in bedwang, maar kregen in de blessuretijd van de eerste helft een schlemielige gelijkmaker van Gino Boers om de oren.

Deze tegenslag bracht csv niet uit balans. Goed doorzetten van Sander Krijns resulteerde twaalf minuten na de pauze in de hernieuwde voorsprong. Richard van Schooten (70.) en Steven van Es (88.) hadden aansluitend de beslissende 1-3 op de voet. Steinmann hield SteDoCo in leven. Csv leek de overwinning in de pocket te hebben, gaf het na het verstrijken van de officiële speeltijd alsnog weg. De vierde official had het bord met (vier minuten) extra speeltijd al omhoog gehouden toen Jordey van Dam tegen de verhouding in een verlenging uit het vuur sleepte voor de thuisploeg,

Die twee keer vijftien minuten waren teveel van het goede voor de leeg gespeelde gasten. Dankzij Maurice van der Wilt (103.) en twee keer Van Dam (110. en 114.) moest csv Apeldoorn definitief de witte vlag hijsen.

Zo kwam er dinsdagavond in Hoornaar een einde aan het tijdperk-Peter Boeve bij csv Apeldoorn, een tweejarige periode in de clubgeschiedenis die qua voetbal en spektakel niet zo gauw meer overtroffen gaat worden.