Columbia moet klus in uitwedstrijd afmaken

By | 28 mei 2017

Columbia houdt de kansen op promotie naar de tweede klasse volledig in eigen hand. De Apeldoorners wonnen zondag het eerste van twee play-off duels tegen Helios met 2-1.

De thuisploeg vloog uit de startblokken. In het geval van Maxime Koutamey gebeurde dat erg sierlijk en binnen de beruchte lijnen. De scheidsrechter zag er een strafschop in. Al na twee minuten benutte Mourad Kasrioui dit buitenkansje: 1-0.

De ploeg van trainer Marco Onderberg, aantredend zonder de geschorste clubtopscorer Barry de Jong, verzuimde voor rust verder uit te lopen. In de zeventiende minuut stond de paal bij een inzet van Michael Langenbach de 2-0 in de weg. Het duurde tot een kwartier voor het einde alvorens Stefan Derksen met een rake uithaal van afstand de voorsprong alsnog verdubbelde.

De tegengoal van Helios acht minuten voor tijd betekende weliswaar een kleine domper, het verandert niets aan het feit dat Columbia op Tweede Pinksterdag met een 2-1 voorsprong aan de return in Colmschate begint. Een gelijkspel volstaat voor een terugkeer in de tweede klasse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *