El Cobre’s onweerstaanbare aantrekkingskracht

By | 29 mei 2017

Vandaag 10 jaar geleden

Met religie heb ik niet zo veel. Al het onrecht op deze wereld terug te voeren omdat het is Como Dios quiere, wil er bij mij niet zo in.

Hoewel het misschien tegenstrijdig is met mijn opvattingen, loop ik al wel sinds mensenheugenis met een afbeelding van La Virgen de la Caridad del Cobre in mijn portemonnee. De beschermheilige van Cuba is ook mijn beschermheilige geworden. Een beetje bijgeloof kan geen kwaad, zo geloof ik dan wel weer.

Het kleine naar de gelijknamige kopermijn vernoemde dorpje aan de voet van de Sierra Maestra is Cuba’s drukst bezochte pelgrimsoord. Sinds mijn eerste visite aan de ruim twintig kilometer ten noordwesten van Santiago de Cuba gelegen basiliek, ben ik er meermaals terug geweest. Bij elk bezoek aan de tweede stad van Cuba staat een uitstapje naar de kerk met het beeld van de maagd van de naastenliefde op het programma. Zelfs na al die keren blijft het een onweerstaanbare  en onverklaarbare aantrekkingskracht op me uitoefenen.

29 mei 2007 El Cobre

Een gedachte over “El Cobre’s onweerstaanbare aantrekkingskracht

  1. sudtribune

    Wij in dortmund dachten altijd, dat je een foto van borussia dortmunt in je portomonnee had zitten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *