Uitzicht op Reykjavik helpt gedachten te verzetten

By | 5 juni 2017

Vandaag 8 jaar geleden

Na aankomst op IJsland krijg ik het idee geland te zijn op een andere planeet. De gestelpte lavavelden langs de weg van het vliegveld in Keflavik naar de hoofdstad Reykjavik hebben wel iets weg van een maanlandschap. De hei bij Hoog Buurlo ligt er doorgaans iets minder ruig bij.

De IJslandse bankencrisis woedt in de aanloop naar de zomer van 2009 in volle hevigheid. De nationale economie ligt op z’n gat als de drie grootste banken van het land niet meer aan hun verplichtingen kunnen voldoen. Heel wat IJslanders raken hun spaarcenten kwijt en beleven ellendige tijden. De nazaten van Leifur Eiriksson moeten hopen op beterschap

Wandelend vanaf de BSI Bus Terminal bestaat er weinig tijd over om ergens lang bij stil te blijven staan. In weinig andere plaatsen helpt de aanblik van de city beter bij het verzetten van de gedachten dan in Reykjavik. Het idyllische uitzicht over de Tjörnin Pond, de stadsvijver van ’s werelds meest noordelijk gelegen hoofdstad, doet alle zorgen voor even vergeten tot morgen…

5 juni 2009 Reykjavik

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *