Youp van ’t Hek WK-columnist NRC Handelsblad

By | 12 juni 2017

Vandaag 27 jaar geleden

Ten tijde van EK’s of WK’s moet zo nodig alles en iedereen dat doorgaat voor BN’er uit de mottenballen worden gehaald. Ik heb eerlijk gezegd nooit kunnen ontdekken wat nou interessant is aan de meningen van dit soort lieden.

Het merendeel kraamt maar wat uit, niet gehinderd door enige kennis van zaken. Maar omwille van de kijkcijfers is alles geoorloofd en komt zelfs de allergrootste oetlul aan het woord. Het mooiste aan een tv-toestel blijft daarom nog altijd de aan- en uitknop.

Vervelender wordt het om zulke deskundigen in een stadion tegen te komen. Als Freek de Jonge niet eng en irritant loopt te doen, dan Youp van ’t Hek wel. Het NRC Handelsblad, kwaliteitskrant bij uitstek, stuurt de cabaretier zelfs als columnist naar Italia ’90. De rechter moet er nota bene aan te pas komen om de Buckler lul een officiële persaccreditatie te verschaffen. De NSP (Nederlandse Sport Pers), die Van ’t Heks aanvraag in eerste instantie weigert, gaat door het stof.

Vandaar dat Youp op Sicilië bij het eerste WK-duel van het Nederlands elftal tegen Egypte prominent aanwezig is. Zien en gezien worden, zo luidt het credo. ‘Collega’ Kees Jansma denkt er duidelijk het zijne van.

12 juni 1990 Palermo

 

3 gedachten over “Youp van ’t Hek WK-columnist NRC Handelsblad

 1. John Swelsen

  Beste Rob,
  Heb jij deze foto gemaakt? Zo ja, mag ik deze gebruiken voor mijn volgend jaar te verschijnen boek over het WK 1990?

  1. Rob

   Hoi John,

   Ja, die foto heb ik destijds zelf gemaakt. Als je mijn naam er bij vermeldt, dan mag je hem gebruiken voor jouw boek.

   Groet,
   Rob

 2. John Swelsen

  Hoi Rob,

  Heel fijn. Heb je toevallig een document met met grotere resolutie? Heb je nog meer foto’s gemaakt tijdens het WK in Italië?

  groet,
  John

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *