Duizenden Nederlanders lopen mee in Oranjemars

By | 17 juni 2017

Vandaag 9 jaar geleden

Hoe het Nederlands elftal tijdens de eerste twee wedstrijden van EURO2008 huishoudt in Zwitserland, getuigt van grote klasse. Achtereenvolgens regerend wereldkampioen Italië én regerend Europees kampioen Frankrijk moeten er aan geloven.

Ondanks dat Oranje na die twee galavoorstellingen al zeker is van een plekje in de kwartfinale en het afsluitende groepsduel tegen de Roemenen alleen maar kan tegenvallen, wakkert het enthousiasme in de Heimat alleen maar verder aan. Iedereen wil naar Bern. Voor de derde keer in negen dagen tijd overspoelt een reusachtige Oranjegolf van de Zwitserse hoofdstad. Tienduizenden Nederlanders zakken de Rijn af. Het overgrote deel zonder wedstrijdkaarten. Maar dat interesseert ze geen ruk. Ze willen alleen maar hossen op een plein. En meewandelen in de carnavalsoptocht van de stad naar het Stade de Suisse.

Rare jongens, die Nederlanders. Daar kan een Oranjemars in Noord-Ierland niet aan tippen. Zelden zoveel meelopers bij elkaar gezien.

17 juni 2008 Bern

 

Een gedachte over “Duizenden Nederlanders lopen mee in Oranjemars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *