Washington D.C. toneel van Mexicaans voetbalfeest

By | 19 juni 2017

Vandaag 23 jaar geleden

Mooi man, loop je ineens in Washington D.C. Het begin van het WK-avontuur van 1994 kenmerkt zich vooral door het stralende weer. Nederlandse kranten staan vooraf vooral vol over de gevaren van the murder capital of the USA. Van die vermeende onveiligheid merk ik gelukkig weinig ter plaatse .

Het Witte Huis is 23 jaar geleden nog gevrijwaard van Donald Duck. Bill Clinton en Hillary hebben een jaartje eerder hun intrek genomen in de presidentiële bungalow. Monica Lewinsky begint pas een jaar nadien aan haar stage.

Met de Kleef, Eduard en Heinrich ben ik eigenlijk in de federale hoofdstad neergestreken voor Oranjes WK-openingsduel tegen Saoedi-Arabië. Mexico tegen Noorwegen laten we ons natuurlijk niet ontnemen. Kaartjes tikken we op de zwarte markt op de kop. Vijftig dollar. Schappelijke prijs voor WK-tickets. Waarbij het ook nog eens een meevaller genoemd mag worden dat de dollarkoers historisch laag staat.

Het is één groot voetbalfeest. Met tienduizenden Mexicanen én een spetterende openingsshow van Chaka Khan. Wát een voorgevel! Indrukwekkend. Zowel Chaka als Khan valt zelfs vanaf de tweede ring met geen mogelijkheid te overzien… Mexicanen bevolkten zeker de helft van de tribunes in het Robert F. Kennedy stadion. Sympathieke lui. Met name bijzonder aardige en aantrekkelijke señoras y señoritas.

Jammer alleen dat bij een temperatuurtje van zo om en nabij de 35 graden het Noorse betonvoetbal van Egil Olsen die middag zegeviert.

19 juni 1994 Washington DC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *