Naar Rijssel om Lille OSC te zien voetballen

By | 3 augustus 2017

Vandaag 15 jaar geleden

Je zou verwachten dat Lille Olympique Sporting Club z’n thuiswedstrijden speelt in Lille. Sinds de sluiting van het Stade Grimonprez-Jooris in 2004 heeft le LOSC inmiddels echter al bijna dertien jaar het nabijgelegen Villeneuve-d’Ascq als domicilie.

Als ik vijftien jaar geleden in het gezelschap van de Kleef de Franse grens oversteek, ontvangt de plaatselijke voetbaltrots zijn bezoekers gewoon in Rijssel zelf. En niet een tiental kilometers oostwaarts.

Tussen Brussel en Parijs gaat alles z’n gewone gangetje. De Eurostar vertrekt destijds nog niet vanaf Gare Lille Europe voor een treinreis onder het Kanaal door naar Londen. Gevoetbald wordt er op vertrouwd terrein. Op eigen grond. Het oude stadion bevindt zich op loopafstand van Lille-Centre. Ik kan me herinneren dat zigeuners een groot deel van de parkeerplaats voor zich opgeëist hebben. Bij terugkeer naar Nederland staat mijn Escort gelukkig nog gewoon op z’n plek met alles erop en eraan.

In het oude en eerbiedwaardige Grimonprez-Jooris zien we hoe Le LOSC op de eerste speeldag van het seizoen 2002-2003 een klassieke valse start beleeft: 0-3 tegen de Girondins uit Bordeaux.

3 augustus 2002 Lille

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *