Arsenal gast bij feestelijke opening DSB-stadion

By | 4 augustus 2017

Vandaag 11 jaar geleden

Het is al sinds de 80-jarige Oorlog gemeengoed dat in Alkmaar de victorie begint. Al in 1573 timmert men in de Kop van Noord-Holland nadrukkelijk aan de weg. Met de ingebruikname van het DSB-stadion wordt 433 jaar na dato andermaal een stukje huisvlijt gepresenteerd waarop iedereen ter plaatse trots mag zijn.

De Alkmaarderhout biedt de beste voetballers van Alkmaar en de Zaanstreek liefst 58 jaar lang onderdak. Van nostalgie en charme kan een professionele voetbalorganisatie zich evenwel niet bedruipen. Vandaar de noodzaak van een nieuw stadion voor AZ.

In augustus 2006 is het zover en beleeft Alkmaar een nieuw moment van victorie. De bouwers hebben geen half werk geleverd. Met het pronkstukje dat aan de zuidkant van de stad langs de ringweg is verrezen, behoort de ambitieuze club van voorzitter Dirk Scheringa – qua stadion – meteen al tot de top van Nederland.

Met Arsenal is één van Europa’s toonaangevende clubs van dat moment uitgenodigd om de feestelijke opening van het DSB-stadion luister bij te zetten. The Gunners hebben enkele weken eerder in Londen zelf hun fonkelnieuwe Emirates Stadium geopend.

Met Willy, Huub en Tom zit ik in Alkmaar op de tribune. Een groter contrast met de Hout is nauwelijks denkbaar. Alles is tiptop voor elkaar. Eigenlijk verloopt alleen het parkeren op de premièreavond niet helemaal vlekkeloos…

4 augustus 2006 Alkmaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *