Go Ahead Eagles geeft overwinning uit handen

By | 19 augustus 2017

Tot drie keer toe een voorsprong nemen, twee minuten voor het einde de overwinning in de pocket hebben en tóch verliezen. Zo zag kort samengevat een avondje Maastricht eruit voor Go Ahead Eagles. De eredivisiedegradant uit Deventer beleefde uit bij MVV een valse start: 4-3.

De treffers van Sam Hendriks (18e en 65e minuut) en Pieter Langedijk (83.) leken te volstaan voor een sneaky uitzege bij de competitie-ouverture in de Jupiler League. Go Ahead Eagles verzuimde in de sfeervolle Geusselt echter de wedstrijd voortijdig in het slot te gooien. In de beginfase van de tweede helft had MVV al meerdere doelkansen onbenut gelaten. In de slotminuten kreeg het loon naar werken toen Ogunjimi (88.) en Okita (90.) het povere verdedigen – met name aan de zijkanten – aan Eagles-kant genadeloos en met het nodige fortuin afstraften.