Estadio Alfredo di Stéfano in plaats van Bernabéu

By | 21 augustus 2017

Vandaag 6 jaar geleden

Een spelersstaking legt in de hoogste twee speelklassen van Spanje de eerste speeldag van de temporada 2011-2012 plat. Er wordt niet gevoetbald in de Primera en Segunda División. De duurbetaalde vedetten verdienen op papier wel veel geld, maar zeker bij de kleinere clubs krijgen ze hun salarissen lang niet altijd uitbetaald.

Tsja, en daar sta je dan in Madrid. In de Spaanse hoofdstad stuurt in het bewuste weekend wél de Jornada Mundial de la Juventud het hele openbare leven in de war. Maar om nou met tienduizenden katholieke jongeren een mis van Paus Benedictus XVI bij te wonen ben ik niet naar Spanje gevlogen. Ook anderen reageren niet zo blij op het zingende en biddende Jungvolk. Tegenstanders zoeken op straat de confrontatie. Wat op zijn beurt weer resulteert in een bijzonder hard optreden van de Madrileense oproerpolitie, die – zo zie ik op tv – nogal rigoureus de wapenstok hanteert.

Geluk bij een ongeluk is dat de voetbalstaking niet de lagere afdelingen van het Spaanse (semi-) profvoetbal treft. Van pure ellende wijk ik daarom maar uit naar de Segunda B, de 3.Liga. Real Madrid Castilla in plaats van het ‘grote’ Real. Valdebebas in plaats van Chamartín. Estadio Alfredo di Stéfano in plaats van Bernabéu. Evenals José Mourinho, die als gevolg van de staking met zijn toenmalige ploeg niet in actie komt, zie ik hoe Reals beloften het tweede team van Real Sporting Gijon met 1-0 verslaan.

Je moet wat, hè. Kan ik tenminste zeggen dat ik ook eens op het trainingscomplex van de Koninklijke geweest ben.

21 augustus 2011 Madrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *