Raúl een voltreffer in alle denkbare opzichten

By | 24 september 2017

Vandaag 6 jaar geleden

De supporters wachten al sinds 1958 tevergeefs op de achtste Deutsche Meisterschaft. Als er één ding bestaat waarin de beleidsbepalers van Schalke 04 de afgelopen decennia wél hebben uitgeblonken is het aantrekken van ‘verkeerde’ spelers en trainers. Voornaamste uitzondering op de regel: Raúl Gonzaléz Blanco.

Ik moet eerlijk gezegd toegeven dat ik mijn bedenkingen heb als trainer Felix Magath de dan 33-jarige Goleador in de zomer van 2010 van Real Madrid naar het Ruhrgebied lokt. Maar de Spanjaard heeft niet lang nodig om alle criticasters de mond te snoeren en de harten van het publiek te veroveren. Niks afbouwen en zakken vullen. Señor Raúl gaat Auf Schalke vrolijk verder met wat hij in zestien seizoenen in het Bernabeu heeft gedaan: scoren en toveren. Met Klaas-Jan Huntelaar vormt de Madrileense geweldenaar twee seizoenen een dodelijk tandem. Een voltreffer in alle denkbare opzichten.

Zes jaar geleden tegen SC Freiburg is het opnieuw ouderwets raak. Bij Schalkes 4-2 zege neemt Raúl de vierde goal voor zijn rekening.

24 september 2011 Gelsenkirchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *