Yildirims TKA in blessuretijd langs Groen Wit ‘62

By | 24 september 2017

Ugur Yildirim is zijn carrière als trainer van TKA begonnen met een overwinning. In de derby tegen Groen Wit ’62 bezat de Orderbosclub de langste adem. De winnende 3-2 viel ver in blessuretijd.

De bezoekers uit de Maten deden zich zondagmiddag zelf tekort in het Orderbos. Hoewel de equipe van coach Maarten de Harder tot twee keer toe de leiding nam, keerde ze met lege handen terug naar de Landdrostlaan. Al halverwege hadden de groenwitten TKA op een onoverbrugbare achterstand kunnen zetten.

Jordi Stouten bracht de stand na 21 minuten op 0-1. Mogelijkheden om de score in de eerste helft verder uit te bouwen liet Groen Wit ’62 onbenut. TKA miste drie minuten na de openingsgoal een makkelijk gegeven strafschop. Captain Cemil Usta richtte het vizier vanaf elf meter iets te hoog. In de tweede helft voorkwam de lat een tweede Groen Wit-doelpunt.

Een kwartier voor tijd volleerde Cihan Özcan een op maat gegeven voorzet van Diego Klein achter Groen Wit-doelman Dave van Luttikhuizen: 1-1. Nadat invaller Miguel Suarez Escalante tien minuten voor tijd met een fraaie boogbal de 1-2 liet aantekenen lag de overwinning voor de gasten nogmaals voor het grijpen. Uit een vrije trap van Ramazan Albayrak en een van richting veranderd schot van Muhammed Bayrakci greep TKA in de slotminuten alsnog de drie punten.