Eerste kennismaking met het Borussenpark

By | 25 september 2017

Vandaag 13 jaar geleden

Omdat Borussia Mönchengladbach met z’n tijd mee moet, verhuist de club in 2004 naar het zogeheten Nordpark. Aan de westelijke rand van de stad (vandaar ongetwijfeld de naam Nordpark) opent daar het fonkelnieuwe Stadion im Borussia-Park z’n poorten.

Op de Bökelberg in Mönchengladbach zie ik in 1986 voor het eerst van m’n leven een Bundesligawedstrijd. In de achttien jaar die volgen behoort de oude, niet ver van het stadscentrum gelegen bak veelvuldig tot mijn bestemming. Voor het comfort moet je er niet naartoe. De sfeer op het voor driekwart uit staantribunes bestaande stadion is altijd top. De altijd volgepakte Rängen ademen voetbal. Behalve wanneer het regent…

Mijn eerste kennismaking met het nieuwe zu Hause van de Borussen maak ik dertien jaar geleden. Bijna drie maanden na de opening. De wedstrijd tegen Hansa Rostock, op de zesde speeldag van het Bundesligaseizoen 2004-2005, is de eerste waarvoor de mogelijkheid bestaat online een kaartje te bestellen.

Het nieuwe stadion kan meer toeschouwers kwijt dan het oude. Het is overdekt. En het biedt de bezoekers wat meer gerieflijkheid. Zo is het aantal verkooppunten van bier en braadworst verveelvoudigd. Dat niet elke vernieuwing per definitie een verbetering hoeft te zijn ondervind ik op het parkeerterrein. De aan- en afvoer van de bezoekers laat kort na de opening nogal te wensen over.

25 september 2004 Mönchengladbach

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *