Spaarzaam hoogtepunt Ibrahim Afellay auf Schalke

By | 6 oktober 2017

Vandaag 5 jaar geleden

De komst van Ibrahim Afellay naar Schalke 04 wekt de nodige verwachtingen. Wie van Barcelona gehuurd wordt moet wel een versterking zijn, luidt de alom heersende gedachte bij het goedgelovige voetbalvolk uit Gelsenkirchen en omstreken.

Aan de zijde van Klaas-Jan Huntelaar en Jefferson Farfan scoort ‘Iby’ tegen VfL Wolfsburg zijn eerste Bundesligagoal in het Königsblau. Ik zit op die middag op de tribune en zie het van dichtbij gebeuren. Een gedenkwaardig moment. Nadat de oud-PSV’er in de 46e minuut de 2-0 aantekent, bespringt aangever Lewis Holtby de doelpuntenmaker bij de hoekvlag. Ook Huntelaar is er als de kippen bij om zijn Oranje-collega te feliciteren.

Als hij een week later in der verbotenen Stadt de openingstreffer de openingstreffer scoort bij Schalke’s 1-2 zege op het geelzwarte gepeupel in de Revier Derby, kan Afellay helemaal niet meer stuk. Maar dat is het dan ook wel. Hij doet daarna nog drie keer mee. Na slechts tien Bundesligaduels en twee doelpunten is het einde oefening en zien we de Barcelona-huurling nooit meer terug auf Schalke.

6 oktober 2012 Gelsenkirchen

 

Een gedachte over “Spaarzaam hoogtepunt Ibrahim Afellay auf Schalke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *