Misser met enorme gevolgen voor Go Ahead Eagles

By | 17 februari 2018

Vandaag 1 jaar geleden

Het blijft voor altijd en eeuwig koffiedik kijken. Maar wat was er gebeurd wanneer Sam Hendriks de bal niet náást maar ín de lege goal zou hebben geschoten? Nou ben ik geen waarzegger, maar ik ben ervan overtuigd dat Go Ahead Eagles een jaar geleden bij winst in Kerkrade nu nog in de eredivisie zou hebben gevoetbald.

Na bijna een uur wedstrijd soleert Crowley op links langs Van Hyfte en Milec en schuift de bal langs keeper Van Leer. Bij de tweede paal hoeft Hendriks het leer vanaf één meter afstand enkel het laatste tikje over de doellijn in de lege goal te geven. Hendriks laat de bal te ver vanaf zijn rechter voet afspringen. Het speeltuig rolt zodoende naast de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Wég kans!

Go Ahead Eagles heeft in de degradatiekraker uit bij Roda JC het betere van het spel en de beste kansen, maar de Limburgers krijgen de drie punten die ze niét verdienen. Kum profiteert twintig minuten voor tijd van een momentje van onachtzaamheid in de Eagles-defensie. Het betekent van het begin van het einde. Ik durf wel te beweren dat Go Ahead Eagles zichzelf op deze donkere vrijdagavond in het Parkstad Limburg stadion het beslissende zetje richting Jupiler League geeft.

Roda’s spelers kunnen in aansluiting op hun fortuinlijke zege voor de camera’s alleen maar toegeven dat ze geweldig gezwijnd hebben.

17 februari 2017 Kerkrade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *