Voorjaarszonnetje geeft Brighton stralende blos

By | 21 maart 2018

Vandaag 6 jaar geleden

Op de ochtend van vertrek breekt zowaar het zonnetje door. De eerste tekenen van het naderende voorjaar geven Brighton een blosje op het fletse uiterlijk…

De voorgaande avond heb ik in het in juli 2011 geopende American Express Community Stadium The Seagulls met 2-0 over Derby County heen zien vliegen.

Gebouwen in Victoriaanse stijl, een Schevenings aandoende pier en het strand voorzien de badplaats in East Sussex van een zekere allure en grandeur. Beter laat dan nooit krijg ik ook nog iets van de meer stralende kanten mee die het pareltje zoveel glans verlenen. Bij aankomst speelde de zon verstoppertje, was de lucht boven het Kanaal grijs en miezerde het.

Helaas is mijn verblijf van korte duur. Na een overnachting in een hotelletje aan de boulevard keer ik het seaside resort in het zuidoosten van Engeland alweer de rug toe. Met de trein terug naar het ca. 100 kilometer noordelijker gelegen Londen. Vandaar vanaf station Liverpool Street met de Stansted Express naar het vliegveld voor de vlucht terug naar Nederland.

21 maart 2012 Brighton

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *