Voorzichtig een blik over de Muur werpen

By | 24 juni 2018

Vandaag 29 jaar geleden

Vandaag de dag is het moeilijk voorstelbaar dat een voetbalseizoen pas op 24 juni een knallende ontknoping kent. Bij de finale om de DFB Pokal van 1989 is het toch echt het geval. Een week na de slotdag van de Bundesliga sluiten Werder Bremen en de zwartgelen uit de buurt van Holzwickede het seizoen 1988-1989 écht af.

We leven destijds in een compleet andere wereld dan nu. Zo levert het verkrijgen van toegangskaarten geen enkel probleem op. Een brief met een meegestuurde eurocheck naar de dan nog West-Duitse voetbalbond volstaat. Prijs 15 D-Mark per kaartje. Omgerekend naar onze huidige Europese eenheidsvaluta ruim 7 euro. Voor een zitplaats! Block A2 Seite Anzeigetafel van het Olympiastadion. Anno 1989 zit je voor zo’n bedrag nog wel met de rug tegen de muur, maar dat neem je op de koop toe.

Nog onwetend dat minder dan een half jaar later het hele zaakje aan de overkant in elkaar zal storten, staat er uiteraard een kijkje bij de Berlijnse Muur op het programma. Vriendelijk zwaaien naar de DDR-grenswachten…

24 juni 1989 West-Berlijn

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *