Stadium Lille Metropole niet vol bij seizoenstart

By | 30 juli 2018

Vandaag 13 jaar geleden

Voor voetbaltoeristen levert de weg naar het noorden van Frankrijk niet zo gauw onoverkomelijke beletsels op. Lille, Lens, Valenciennes, Sedan en zelfs Reims of Auxerre, het is allemaal prima te doen.

Op de eerste speeldag van het seizoen 2005-2006 doet zelfs zo’n beruchte Zwarte Zaterdag mij niet van kleur verschieten. Al die vakantiegangers op weg naar de zon zijn al lang en breed gepasseerd wanneer ik in mijn Fordje koers zet naar Villeneuve-d’Ascq, sinds 2004 de thuisbasis van de Lille Olympique Sporting Club. Of ik die 320 kilometer vanuit Apeldoorn nou in drie of vier uur afleg, maakt weinig uit. Simpelweg een kwestie van op tijd vertrekken.

De naam Stadium Lille Metropole klinkt indrukwekkend. Zowel exterieur als interieur is het dat nou niet bepaald. Het is allemaal erg basic. Met weinig comfort. Het iets meer dan 18.000 toeschouwers stadionnetje stroomt zelden vol. De atletiekbaan om het veld draagt evenmin bij aan de sfeer.

Le LOSC mag in de Premiere Division van 2005 dan wel als tweede zijn geëindigd achter het destijds in Frankrijk ongenaakbare Lyon, qua publieke belangstelling staat het duidelijk in de schaduw van de buren uit Lens. Ik behoor tot de slechts 12.697 toeschouwers die de Champions League-deelnemer met een 1-0 overwinning tegen Stade Rennais aan het nieuwe voetbaljaar zien beginnen.

Bij thuiskomst na middernacht is de Zwarte Zaterdag al overgegaan in een rustige zondag.

30 juli 2005 Villeneuve-d’Ascq

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *