In Belgrado kan Ewoud Gommans wel naar de sportschool

By | 22 juni 2020

Om de toekomst te moeten overdenken zijn er zelfs in een door virussen en spanningen geteisterd Europa vervelendere steden denkbaar dan Belgrado. Hoe lang Ewoud Gommans in de Servische hoofdstad kan genieten van de hereniging met echtgenote Sanja Bursac, hangt af van waar hun sportieve beslommeringen beide broodvolleyballers eerdaags heenvoeren.

Voor de uit Voorschoten afkomstige Oranje-international verliep het volleybaljaar 2019-2020 niet geruisloos. Na een half seizoen bij het Franse Chaumont vertrok hij in januari naar United Volleys Frankfurt. Na het begin van de Covid-19 ellende en de beëindiging van de competitie in de Bundesliga volgde een gedwongen corona-scheiding van zijn Sanja.

“Momenteel ben ik in Servië bij mijn vrouw. We zaten drie maanden zonder elkaar thuis. Dat was heel moeilijk natuurlijk. In die drie maanden heb ik binnen veel work-outs gedaan en buiten hard gelopen. De laatste weken heb ik in Den Haag krachttraining gedaan en gebeacht met de jonge jongens van BTN. Nu beach ik bijna dagelijks in Belgrado en doe ik drie tot vier keer in de week krachttraining. Hier zijn de fitnesscentra alweer open”, laat de 29-jarige Gommans weten dat hij alles behalve stil zit.

De geroutineerde passer/loper heeft goede hoop weldra ergens onderdak te vinden. “Het is zeker lastig om in deze periode een goede club te vinden. Er zijn wel gesprekken gaande. Ik krijg het gevoel dat in een aantal landen de gesprekken begin juni zijn begonnen. En overal hoor je dat er zeker twintig procent minder budget is voor spelers en trainers. Desondanks heb ik wel het gevoel dat het binnenkort goed komt en dat ik een club naar mijn zin ga krijgen. Mijn voorkeur gaat uit naar een goede competitie en een gezonde club.”

Zijn Servische wederhelft kwam het afgelopen seizoen uit voor CSM Volei Alba-Blaj, de Roemeense club waar ook Kirsten Knip en Femke Stoltenborg onder contract stonden. Gommans beaamt dat het uit praktisch oogpunt fijn zou zijn om zijn vrouw wat vaker te zien, maar dat daar in de alledaagse praktijk van het topvolleybal vaak weinig van terecht komt. “Ze weet nog niet waar ze gaat spelen. We willen zeker bij elkaar in de buurt spelen, maar helaas is dit op het hoogste niveau niet altijd mogelijk.”

Volleybalkrant.nl maandag 22 juni 2020/Foto United Volleys Frankfurt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *