Engelsman Nathan Fullerton completeert selectie Draisma Dynamo

By | 24 juni 2020

De 22-jarige Engelsman Nathan Fullerton completeert de selectie waarmee Draisma Dynamo in het nieuwe eredivisiejaar een gooi wil doen naar de landstitel. De afgelopen twee seizoenen speelde de twee meter lange diagonaalspeler in de Oostenrijkse competitie voor Union Volleyball Raiffeisen Waldviertel.

Thuis in Willesden, in het noordwesten van Londen, kreeg de kersverse aanwinst van de Apeldoorse club het volleybal met de paplepel ingegoten. Zijn ouders Stuart en Charmaine waren in het verleden beide Engels international. Ook tweelingzus Paige en zijn oudere zus Stacey hebben het volleybaltalent niet van vreemden. Alvorens hij zijn sportieve geluk zocht in Oostenrijk, verdedigde Fullerton in eigen land de kleuren van Team Northumbria.

De Londenaar van Jamaicaanse komaf is danig in zijn nopjes met zijn overgang naar Nederland, zo laat hij op de website van zijn nieuwe club weten. “Ik ben heel erg blij met deze kans. Ik ben overtuigd dat ik in Apeldoorn door trainingen en wedstrijden kan uitgroeien tot een betere volleyballer. Ik zal er binnen en buiten het veld hard aan werken om zo snel mogelijk in het systeem te integreren en competitieklaar te zijn.”

Wim Jonker, bestuurslid technische zaken van de Stichting Topvolleybal Dynamo, verwacht ook veel van Draisma Dynamo’s nieuwe Engelse aanwinst. “Hoewel Nathan nog relatief jong is, heeft hij zijn sporen al ruimschoots verdiend. Hij is een atletische speler en bezit veel potentie om zich te verbeteren. Bij ons kan hij zich door het programma en de kwaliteit van de groep volop verder ontwikkelen.”

Volleybalkrant.nl woensdag 24 juni 2020/Foto Volleyball-Waldviertel.at

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *