Sjoerd Hoogendoorn sluit topsportcarrière af bij Draisma Dynamo

By | 18 juli 2020

Oranje-international Sjoerd Hoogendoorn keert terug in de eredivisie. Na zeven seizoenen in buitenlandse dienst gaat de 29-jarige diagonaalspeler zijn topsportloopbaan afsluiten bij Draisma Dynamo.

Alvorens Hoogendoorn zich gaat toeleggen op zijn maatschappelijke carrière, wil hij met de Apeldoornse club nog één seizoen om de prijzen spelen. “Daarna ga ik samen met vrienden bij VIVES in IJsselstein volleyballen.”

De student Geneeskunde droeg van 2009 tot medio 2013 al eerder het shirt van Draisma Dynamo. Nadien kwam de inwoner van Nieuwegein uit voor het Finse VaLePa Sastamala (2013-2015) en de Italiaanse clubs Globo BP Frusinate Sora (2015-2016), Olimpia Bergamo (2016-2018) en Sir Safety Conad Perugia (2018-2020).

Zijn keuze uit Italië te vertrekken is weloverwogen, licht Hoogendoorn kort toe. “Ik ga beginnen aan mijn Master Geneeskunde in Utrecht. Ik had mijn Bachelor zeven jaar geleden gehaald voordat ik bij Dynamo vertrok. Het doen van coschappen valt niet te combineren met volleyballen in het buitenland. Ik had nog wel mogelijkheden om langer in Italië te blijven. Vanwege mijn studie en omdat mijn dochter naar de lagere school moet, keer ik terug naar Nederland.”

Hij hoefde evenmin lang te denken om er na twee seizoenen Perugia in Apeldoorn nog een jaar eredivisie aan vast te plakken. “Draisma Dynamo was de enige club waar ik in Nederland voor wil spelen. Ik heb er in het verleden een mooie tijd gehad. Met trainer Redbad Strikwerda heb ik toen ook al drie jaar gewerkt. Ik heb destijds veel van hem opgestoken. Qua niveau is er misschien wel sprake van een teruggang. Perugia heeft als doelstelling de Champions League en de Scudetto te winnen, maar Draisma Dynamo wil gelukkig ook alle prijzen winnen.”

Bij de recente Oranje-trainingen op Papendal maakte Hoogendoorn al kort kennis met een aantal van zijn toekomstige teamgenoten. “Met spelverdeler Freek de Weijer had ik al meteen een goeie klik. Hij speelt een lekkere snelle bal.”

Afgelopen week onderging hij een kleine operatieve ingreep aan zijn linker duim. “Daar zat een klein breukje in. Het herstel vergt een weekje of twee. Als op 3 augustus de trainingen bij Draisma Dynamo beginnen, ben ik erbij.”

Volleybalkrant.nl zaterdag 18 juli 2020/Foto Mediateam Draisma Dynamo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *