Draisma Dynamo mikt op deelname aan de Champions League

By | 8 augustus 2020

Draisma Dynamo droomt van een deelname aan Europa’s sterkste clubcompetitie. Nu de koppositie van de in maart afgebroken competitie de Apeldoorners het recht geeft zich in te schrijven voor de Champions League, wil de clubleiding dit buitenkansje met beide handen aangrijpen.

“Als je de kans krijgt om Champions League te spelen, dan moet je het doen. Puur uit sportief oogpunt is het een geweldige kans en past het in de ontwikkeling die we als Draisma Dynamo aan het maken zijn. Hoewel dit jaar door de coronacrisis alles iets minder normaal is dan normaal, hebben we gezamenlijk besloten de uitdaging aan te gaan. Daar hebben we niet lang over na hoeven denken”, geeft Peter de Vries te kennen dat het inschrijven aan het meest prestigieuze Europese bekertoernooi voor het bestuur van de Stichting Topvolleybal Dynamo zelfs in onzekere coronatijden eigenlijk geen moment ter discussie heeft gestaan.

De stichtingsvoorzitter juicht het van harte toe als er voor het eerst sinds het seizoen 2008-2009 weer Champions League-volleybal in de Draisma Dynamo Arena kan worden gespeeld. De organisatorische en financiële rompslomp die plaatsing voor de hoofdfase met zich meebrengt, schrikt de beleidsbepalers van de ambitieuze Apeldoornse club niet af.

“Dynamo heeft in het verleden bewezen een club te zijn die Europacupwedstrijden heel goed kan organiseren. De draaiboeken liggen klaar. We prijzen ons gelukkig dat we een brede vereniging achter ons hebben staan. Ook de Nevobo heeft al laten weten dat ze de Nederlandse clubs die Europees spelen meehelpt met het afdekken van de risico’s. Daarnaast hebben de businessclub en een aantal sponsoren al toegezegd ons te willen helpen. Binnenkort gaan we ook met de Gemeente Apeldoorn in gesprek”, beseft De Vries dat er nog veel werk te doen valt alvorens de droom werkelijkheid wordt.

De enige zekerheid die Draisma Dynamo vooralsnog heeft, is dat er een kaartje met de naam van de Nederlandse vertegenwoordiger in de koker zit wanneer er eerdaags geloot wordt. “In verband met corona is ons nog heel veel onduidelijk. Zo is nog niet bekend of de wedstrijden mét of zónder publiek afgewerkt mogen worden. Het enige wat wél duidelijk was, was dat we ons konden inschrijven en dat op 21 augustus in Luxemburg de loting is. We zijn dan wel geen kampioen geworden, maar omdat wij bovenaan stonden toen de competitie werd afgebroken kregen wij de kans om ons namens Nederland aan te melden. Alles valt of staat bij wat de komende maanden wél en niét mag. Juist in deze tijden moet je flexibel en dynamisch zijn. Dat maakt de uitdaging misschien wel nóg uitdagender voor ons.”

Het spelen van een groot aantal wedstrijden op topniveau komt de ontwikkeling van het team hoe dan ook ten goede, meent de voorzitter van de Stichting Topvolleybal Dynamo. “Wie wil doorgroeien zoals wij dat willen, moet steeds stappen naar voren zetten. Na de CEV Cup betekent de Champions League een volgende stap. Het is nu kijken hoe ver we komen. Ik ga er vanuit dat we hoe dan ook vier of vijf rondes Europa Cup gaan spelen. Om uiteindelijk de poulefase van de Champions League te halen, moeten we drie voorrondes overleven. We zullen in dat geval sterke tegenstanders uit sterke competities moeten verslaan. Bij verlies gaan we naar de CEV Cup. Gemakkelijk wordt dat dus allerminst. Maar niets is onmogelijk, zegt onze trainer Redbad Strikwerda altijd. Elke wedstrijd begint bij de stand 0-0…”

Volleybalkrant.nl zaterdag 8 augustus 2020/Foto Draisma Dynamo/Wout van Zoeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *