Overtuigende zege Draisma Dynamo in eerste duel in CL-driekamp

By | 24 september 2020

Draisma Dynamo heeft haar eerste wedstrijd in de driekamp om kwalificatie voor de Champions League overtuigend gewonnen. De Apeldoorners kenden woensdagavond in de Hala Widowiskowo-Sportowa in Jastrzębie-Zdrój weinig problemen met Stroitel Minsk uit Belarus.

De 74 toeschouwers zagen hoe Draisma Dynamo in de Zuid-Poolse stad minder dan zeventig minuten nodig had om zich met 3-0 te ontdoen van de Wit-Russische opponent. In de eerste officiële wedstrijd sinds de 3-1 overwinning op zaterdag 7 maart in Doetinchem bij Active Living Orion kreeg het Veluwse ensemble het alleen in de eerste set eventjes benauwd. Setstanden: 25-23, 25-16, 25-18.

Stroitel Minsk kan door de nederlaag naar huis. De Wit-Russen, die dinsdag hun openingswedstrijd in Poule C al met 3-0 (27-25, 26-24, 25-14) hadden verloren van thuisclub Jastrzębski Węgiel, zijn definitief uitgeschakeld. Draisma Dynamo en de Poolse gastheren gaan donderdag onderling uitmaken welk van de twee clubs doorgaat naar de tweede kwalificatieronde.

Voor het geval Draisma Dynamo het onmogelijke mogelijk maakt en stunt tegen het sterker geachte Jastrzębski Węgiel wachten tussen medio en eind oktober in de tweede kwalificatieronde – afhankelijk van eventuele reisrestricties vanwege het coronavirus – een of mindere driekampen met de winnaars van Poule A en B.

In Poule A werken Fino Kapsovar (Hongarije), Erzeni Shijakut (Albanië) en Mladost Zagreb (Kroatië) deze en volgende week twee mini-toernooien tegen elkaar af. Winnaar van Poule B wordt het CSM Arcada Galati van Niels Klapwijk uit Roemenië of het Finse Ford Levoranta Sastamala.

Bij verlies eindigt Draisma Dynamo als tweede in Poule C en mag het in november in de zestiende finales van de CEV Cup de strijd aanbinden met het Turkse SK Ankara.

Volleybalkrant.nl woensdag 23 september 2020/Foto CEV

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *