Draisma Dynamo na Poolse volleyballes verder in CEV Cup

By | 25 september 2020

Draisma Dynamo is uitgeschakeld in de eerste kwalificatieronde van de Champions League. Daags na de overtuigende voorstelling tegen Stroitel Minsk bleek Jastrzębski Węgiel donderdag in eigen huis een maatje te groot voor de equipe van trainer Redbad Strikwerda.

​Dynamo, destijds nog gesponsord door het Wilpse kledingbedrijf Piet Zoomers, kwam de Poolse topclub al eerder tegen in Europees verband. In het seizoen 2005-2006 beleefden de Apeldoorners in een vierkamp om kwalificatie voor de CEV Cup hun première. Bij deze eerste confrontatie op 13 november 2005 behield Jastrzębski Węgiel met 3-1 de overhand. Twee jaar later voor de Champions League was de Poolse landskampioen van 2004 wederom een maatje te groot. Een week na hun 3-1 overwinning in Nederland maakten ze in de returnwedstrijd opnieuw korte metten met het sterkste Nederlandse clubteam van dat moment: 3-0. De jeugdige Jeroen Rauwerdink en coach Redbad Strikwerda waren destijds ook al van de partij aan Apeldoornse kant.

Donderdagavond beleefden Rauwerdink en Strikwerda een déjà vu. Voor routinier, coach en de overige leden van het Nederlandse gezelschap viel ook ditmaal weinig eer te behalen in Jastrzębie-Zdrój. De dynamo’s konden de Poolse machine niet tot stilstand dwingen, ze bleken niet opgewassen tegen de Poolse power. Die was eenvoudigweg te machtig. De Poolse volleyballes duurde slechts 62 minuten: 3-0 (25-20, 25-16, 25-17).

Het scoringspercentage uit aanvallen lag aan Apeldoornse kant op 45 procent, dat van Jastrzębski Węgiel op 66 procent. Het geweld van met name de Marokkaan Mohamed Al Hachdadi, Szymura en Szalacha kon door Jeroen Rauwerdink en Sjoerd Hoogendoorn onvoldoende worden gecompenseerd.

Een illusie armer, maar met een flinke dosis ervaringen rijker mag Draisma Dynamo het Europese avontuur in november in de zestiende finales van de CEV Cup vervolgen tegen het Turkse SK Ankara.

Wanhopen hoeven Strikwerda en manschappen allerminst na hun midweekse bezoek aan Zuid-Polen. Beide duels bieden voldoende aanknopingspunten voor succes in eigen land. De Apeldoorners kunnen in het weekend van 3 en 4 oktober in Ede tijdens de vierkamp om de nationale Supercup hun eerste prijs van het seizoen pakken. ​

Volleybalkrant donderdag 24 september 2020/Foto Jastrzębski Węgiel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *