Jeroen Rauwerdink wil band verstevigen tussen sporters en sponsors; ‘We kunnen veel meer voor elkaar betekenen’

By | 6 oktober 2020

Er bestaan inmiddels voorbeelden te over van ondernemers die dankzij hun lidmaatschap van de Businessclub Dynamo nader tot elkaar zijn gekomen. Het integreren van de volleyballers van Draisma Dynamo binnen Apeldoorns grootste businessnetwerk gebeurt daarentegen slechts mondjesmaat. Jeroen Rauwerdink zou dat graag anders zien. De student Human Resource Management werpt zich op als pleitbezorger voor een versteviging van de onderlinge band tussen de spelers van het team en businessclubleden.

Naar de mening van Rauwerdink en het businessclubbestuur kunnen sporters en sponsors veel actiever inspelen op elkaars sterke punten en behoeften. Met hun maatschappelijke toekomst in het achterhoofd leveren de volleyballers van Draisma Dynamo bovendien maar wat graag een tegenprestatie voor de steun die zij ontvangen. In de Draisma Dynamo Arena komt de liefde van twee kanten. ,,Sponsoring is tegenwoordig niet meer een eenzijdige transactie van: we stoppen er geld in en zien wel wat we ervoor terug krijgen”, merkt de 337-voudig Oranje-international op.

De verbinder streeft ernaar beide groepen in de nabije toekomst nauwer te verenigen. ,,Kees van Buuren heeft mij gevraagd of ik een soort van tussenpersoon zou kunnen zijn tussen het team en de businessclub. Dit ligt voor mij ook een beetje in de lijn van mijn studie. Het zou heel mooi zijn als we beide partijen wat meer kunnen verbinden. Er is een groep businessclubleden die vaak bij onze wedstrijden aanwezig is. Hen kennen we vaak al persoonlijk. Het zou mooi zijn om ook eens kennis te maken met die andere groep. Die willen wij ook graag leren kennen.”

Rauwerdink hoopt dat bc-leden Draisma Dynamo-volleyballers een mogelijkheid kunnen bieden om werkervaring op te doen. Of stageplekken regelen. ,,We zijn voorzichtig plannen aan het maken. Er moet meer verbinding komen naar elkaar toe. We kunnen veel meer voor elkaar betekenen dan nu het geval is.” Hoe hij zelf, spelverdeler Freek de Weijer en de Engelse nieuwkomer Nathan Fullerton al voorzichtig aan het sparren zijn noemt hij een eerste stap in de goede richting. “Maar ons team beschikt over meer jongens die tijd over hebben om aandacht te schenken aan hun maatschappelijke ontwikkeling.”

,,Verder moet je denken aan kleine dingen waarbij wij als team wat meer ons gezicht kunnen laten zien. In mijn eerste Dynamoperiode waren spelers verplicht om na afloop van wedstrijden naar de sponsorruimte te gaan. De ene week gingen de nummers 1 t/m 7, de andere week de nummers 8 t/m 14. Nou is er tegenwoordig niet echt sprake van een aparte sponsorruimte, maar wij kunnen als spelers wel meer aanwezig zijn bij de evenementen van de businessclub”, geeft Rauwerdink te verstaan hoe netwerken zich voor de selectiespelers van Draisma Draisma niet enkel beperkt tot hun gebruikelijke werk voor het net.

Draisma Dynamo en de Businessclub Dynamo behoren een voortrekkersrol te vervullen binnen het Nederlandse clubvolleybal, vindt de man die tussen 2008 en 2019 als prof zijn brood verdiende in Italië, Turkije en Griekenland. ,,Dit is niet een proces van de korte termijn. Het moet duurzaam worden. Het is heel mooi om de doelstelling te hebben kampioen te worden of aan de Champions League mee te doen, maar er moet wel een fundament liggen. Willen we de eredivisie in de toekomst aantrekkelijker maken en Nederlandse topspelers in het buitenland zover krijgen om nog één of twee jaar in eigen land te spelen, zoals ons dit jaar met de terugkeer van Sjoerd Hoogendoorn is gelukt, dan moeten we creatiever zijn. Het team, de businessclub en ook de Stichting Topvolleybal Dynamo hebben één gezamenlijk doel: we willen met z’n allen hogerop.”

Magazine Businessclub Dynamo najaar 2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *