Met 3D-plattegronden maakt Mennink Makelaars bezichtigen overzichtelijker; Fietsende makelaar helpt woningzoekers in het zadel

By | 6 oktober 2020

Al drie generaties helpen de makelaars van Mennink woningzoekers om eenvoudig een nieuw thuis te vinden in Apeldoorn of nabije omgeving. Voor iedereen die een droomwoning zoekt stelt Frank Mennink met zijn team alles in het werk om de woondromen te vervullen. ,,Mensen hebben advies nodig. Wij begeleiden het proces vanaf het zoeken tot aan de notaris”, verklaart de ter plaatse als fietsende makelaar bekendheid genietende Mennink hoe hij zijn klanten in het zadel helpt.

De suggestie dat Mennink Makelaars de afgelopen jaren voor het overgrote deel van de leden van zowel de SV Dynamo als de Businessclub Dynamo passend onderdak heeft geregeld, wuift verenigingssponsor en businessclublid Mennink lachend weg. Er serieus aan toevoegend: ,,Het is wel zo dat sponsoring business oplevert. De ene keer wat meer, de andere keer wat minder.”

Frank Mennink voelt zich thuis in de Draisma Dynamo Arena. ,,Van huis uit ben ik geen volleyballer, maar ik kom graag kijken bij wedstrijden. Ik vind volleybal steeds leuker worden. Ik vind de wedstrijden altijd een hele happening. Vooral Europacupavonden zijn leuke feestjes. Alleen die rustelementen tijdens een wedstrijd vind ik bloedje irritant. Dat mag van mij wel wat vlotter.”

Terwijl de uitbraak van het coronavirus tal van sectoren keihard heeft getroffen, is de huizenmarkt niet ingestort. ,,Eigenlijk hebben wij geen last van corona gehad. De krapte op de markt is onveranderd. De vraag naar woningen neemt alleen maar toe. Het RIVM heeft wel bepaalde regels opgesteld voor bezichtigingen. Zo mag je met niet meer dan drie mensen in een woning. In de begintijd moest iedereen handschoentjes dragen. Ook op kantoor hebben we maatregelen getroffen. Daar anticipeer je dan weer op door te zorgen dat je je presentatie verbetert”, geeft de directeur aan hoe Mennink Makelaars van de nood een deugd maakt.

De almaar verdergaande digitalisering brengt zelfs in coronatijden elke woning binnen handbereik van de potentiële koper. Geïnteresseerden kunnen anno 2020 op hun mobiele telefoon of van achter de pc het aanbod tot zich nemen. De landelijke database Funda geeft woningzoekenden een duidelijk beeld van wat er op de markt is. De gang naar de makelaar is vervolgens een kleine stap. En ook dat traject verloopt tegenwoordig met veel virtuele ondersteuning, legt de immer innoverende makelaar uit hoe Mennink Makelaars het de klant in menig opzicht overzichtelijker maakt.

,,Wij werken met Matterport 3D-plattegronden. Met deze presentaties kunnen belangstellenden digitaal een woning bezoeken. Met één druk op de knop kan iemand dan kijken hoe een kamer eruitziet. Met 360 graden-opnames is vanaf de vloer tot aan het plafond alles te bekijken. Met een video kan dat niet. Elke woning krijgt bovendien een eigen website. Met
visitekaartjes. Daar staat alles op vermeld wat van belang is. Er zijn nog maar weinig makelaars die het toepassen. De meesten kiezen nog voor traditionele presentaties. We zijn er nu enkele maanden mee bezig. Het is heel vernieuwend”, benadrukt Mennink.

De gestelde eisen aan het comfort zijn vrijwel onveranderd gebleven. ,,Wel kijken veel mensen nu met corona meer naar thuiswerkmogelijkheden. Nu
steeds meer mensen thuiswerken, hecht men veelbelang aan een aparte thuiswerkplek of een kantoor in huis. Toen de crisis begon, had ik wel verwacht dat corona invloed zou hebben op de woningmarkt. Met de lage rente en hoge huren willen mensen toch graag een woning in eigendom hebben. Heel veel sectoren zijn wel goed blijven draaien. Ik denk dat corona daarom voor veel mensen geen belemmering vormt om een huis te kopen.”

Waar het op de middellange termijn met de woningmarkt naartoe gaat, durft de taxateur niet te voorspellen. Wel gelooft hij dat Apeldoorn een steeds grotere aantrekkingskracht uitoefent op mensen van elders. ,,In vier jaar tijd zijn de woningprijzen met een derde gestegen. Je ziet een trek vanuit het Westen naar gemeenten waar alle voorzieningen aanwezig zijn om prettig te wonen. Apeldoorn heeft dat. Iemand kan voor vijf ton in Utrecht of Amsterdam in een kledingkast gaan zitten. In Apeldoorn liggen de prijzen lager en heb je veel meer ruimte.”

“Én”, zo besluit Frank Mennink met een veelzeggende knipoog: ,,In Apeldoorn hebben we ook nog eens topvolleybal…”

Magazine Businessclub Dynamo najaar 2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *