Nieuwe directeur Jeroen Dona staat te popelen om gasten te verwelkomen; Omnisport geeft bezoekers voldoende ruimte

By | 6 oktober 2020

De evenementenbranche behoort tot de zwaarst geraakte sectoren in dit door Covid-19 getroffen jaar. Zoals zoveel bedrijven beleefde ook Omnisportexploitant Libéma heftige tijden. Een periode waarin heel veel gebeurde, maar tegelijkertijd vrijwel alles stilviel. Jeroen Dona, de nieuwe vestigingsdirecteur, is blij dat de Apeldoornse sporttempel de deuren inmiddels weer heeft mogen openen. ,,Het is belangrijk dat je met elkaar nieuwe spelregels afspreekt. En als iedereen zich daaraan houdt, dan kan er al weer heel veel.”

De inwoner van Den Bosch, tot voor kort Directeur Beurzen & Evenementen Zuid-West Nederland bij Libéma, nam in Apeldoorn de scepter over van Toni Denneboom. ,,Sinds 1 juni ben ik verantwoordelijk voor alle acht locaties. Met het vertrek van Toni hebben we er één grote divisie van gemaakt. De kracht van Libéma is dat we ons lokaal weten te verankeren. Ik fungeer een beetje als een vliegende kiep. Ik doe het niet alleen. Ik heb een heel sterk team om me heen. Op mijn afdeling werken in totaal zo’n 100 mensen. Daarvan zijn er acht tot tien vast in Omnisport gestationeerd.”

Hoewel de hoeveelheid bezoekers voorlopig beperkt moet blijven, staat Dona te popelen om weer gasten te mogen ontvangen. ,,Als Libéma houden wij van dit gebouw. Wij vinden Omnisport één van de mooiste gebouwen die wij in de portefeuille hebben. Ik ben trots dat ik deze mooie accommodatie onder mijn verantwoording krijg. Ik hoop dat ik de komende jaren voor veel reuring mag gaan zorgen. Ik heb er ongelooflijk veel zin in. Omnisport geeft mij altijd een beetje een Ahoy-gevoel. Het zou mooi zijn wanneer we van Omnisport het Ahoy van het Oosten kunnen maken.”

Dat de corona ellende er behoorlijk heeft ingehakt, kan Draisma Dynamo’s kersverse huisbaas moeilijk ontkennen. ,,We leven bij het moment. Dit jaar is een verloren jaar. Ik schat dat we 75 procent hebben verloren van de evenementen die we hadden. Ik verwacht dat 2021 ook nog een ingewikkeld zwaar jaar zal worden. Waarmee ik dan met name op de evenementen doel. Bij grootschalige evenementen zijn er altijd partijen die hun nek moeten uitsteken. En dan moet je ook nog hopen dat er publiek op afkomt. Je kunt wel iets willen organiseren, maar voordat het zover is ben je al gauw zes maanden verder.”

Langzaam maar zeker komt er desondanks weer enige beweging in, constateert Dona verheugd. ,,Sport is in deze hal het belangrijkste. We zijn gelukkig al wel weer zover dat er veilig gesport en getraind kan worden. Voorlopig weliswaar met iets minder publiek dan normaal, maar ik blijf roepen dat het nieuwe normaal een tijdelijk normaal is. Een van de dingen die we van corona leren, is dat mensen behoefte hebben aan live contact. Voor elke vorm van samenkomen zijn nu veel spelregels. Dat zijn best wel heldere spelregels. Veiligheid staat voorop. Wij nemen ieders gezondheid serieus. Zolang iedereen zich houdt aan de basisregels, hoef je niet door te slaan naar de andere kant en hoeven Omnisport-medewerkers geen politieagentje te gaan spelen.”

Libéma laat sowieso niets aan het toeval over,beklemtoont het locatiehoofd dat Omnisport volledig coronaproof is gemaakt. ,,In alle gebouwen kan men weer veilig samenkomen. Ook ons Sportcafé is opnieuw open. Zakelijke bijeenkomsten starten mondjesmaat op. Het toverwoord van corona is spreiding. Het allerbelangrijkste van spreiding is ruimte. En als er iets is waar we in Omnisport geen gebrek aan hebben, dan zijn dat vierkante meters. Bij ons kan iedereen voldoende afstand houden. Die anderhalve meter kan overal gewaarborgd worden. Qua signing, looproutes en aanvullende hygiënische maatregelen, aan alles is gedacht. Aan de ventilatie mankeert ook weinig. Dit is een heel modern gebouw. Alles voldoet aan de laatste normen.”

Vol goede moed zet de nieuwe stuurman koers richting toekomst. Zo kijkt hij al reikhalzend uit naar het met Kerstmis geplande grootschalige muziekgala dat 2020 voor Omnisport alsnog een feestelijk en onvergetelijk staartje kan bezorgen. De immer optimistisch ingestelde Jeroen Dona denkt niet in tegenslagen, maar in kansen. ,,Het is misschien een gevleugelde kreet, maar de tijd van ná corona zal langer zijn dan de tijd van corona.

Magazine Businessclub Dynamo najaar 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *